Borsellino - Rezana građa, pelet, drvena sečka, ogrevno drvo

Biomasa

Drvena sečka, piljevina i malč

Borsellino proizvodi raznovrsnu biomasu uključujući drvenu sečku, piljevinu i malč, nudeći prirodne i održive proizvode za vaše energetske i hortikulturne potrebe.
Drvena sečka i piljevina - Borsellino

Drvena sečka predstavlja ekonomičan način korišćenja drveta kao energenta iz razloga što se može koristiti kao gorivo sa relativno visokim sadržajem vlage oko 20%. Manipulacija drvenom sečkom je relativno jednostavna i ne zahteva ozbiljnija ulaganja u opremu i uređaje za njen transport. Zbog svojih karakteristika najčešće se koristi kao energent za kotlove od 50 kW do nekoliko megavata.

Drvena sečka je energent koji se dobija mašinskim usitnjavanjem drveta tako da može biti korišćena u automatskim kotlovima za grejanje individualnih kuća, stambenih objekata, javnih ustanova itd. Dobija se najčešće usitnjavanjem ogrevnog drveta, krupnog i sitnog ostatka iz šume, drvnog ostatka iz procesa prerade drveta i sl. Prikladna je kao gorivo za velike sisteme (toplane i kogeneracijska postrojenja) zbog mogućnosti automatskog punjenja ložišta.

Drvena sečka i piljevina - Borsellino
Drvena sečka i piljevina - Borsellino

Ogrevna vrednost drvene sečke zavisi najpre od vlažnosti (sveže posečeno drvo ili odležalo preko leta na sunčanom i provetrenom mestu), a nakon toga i od sastava (udeo granja, lišća i kore).

Budući da u kogenerativnim postrojenjima loženje mora biti automatizovano, kao gorivo praktično u obzir dolazi samo drvena sečka. Loženje peletima se takođe može automatizovati, ali je cena peleta viša od cene sečke.

Borsellino dekorativni malč

Savršen izbor za vaše hortikulturne potrebe.

Malč od borove kore mozete koristiti kao podlogu
Na trim stazama
Na dečjim igralištima
Na igralištima za dresuru pasa
Za staze u vrtu
Za enterijer
Za malčiranje biljaka u vrtu

Dekorativni malč ima iste odlike u vrtu i drugim mestima primene kao malč od borove kore – sprečava korov, zadržava vlagu u zemljištu manje, poboljšava rast biljke, štiti koren od smrzavanja… jedina razlika je što sa njim možete da unesete kolorit u Vaše dvorište!

Dekorativni malč proizvodimo u 3 boje : CRVENA, ŽUTA, CRNA

Dekorativni malč - Borsellino

Koje su glavne prednosti malča?

Odlično izgleda

Naš malč pruža bogatstvo vašem pejzažu, stvarajući estetski prijatnu i privlačnu sredinu.

Kvalitetne boje

Obojen je bojom koja se ne spira na kiši, neškodljivom za ljude, zivotinje i biljke.

Dugotrajnost

Naš malč odlikuje dugotrajnost jer ga pravimo od nekorišćenog drveta crnog bora.

Dostupne granulacije

Prodaja malča granulacije od 1 do 5 cm.
Prodaja malča granulacije od 5 do 15 cm.

Za više informacija poslati upit na mail ili pozvati telefonom.

Galerija

Pogledajte našu galeriju slika dekorativnog malča, gde se priroda i estetika sastaju da stvore izvanrednu atmosferu za vaše baštenske i pejzažne projekte.